Scharen

Haircare Products

Blend schaar
Blunt & Point schaar
Slice schaar

‘Goed gereedschap is het halve werk’

Een bekende uitdrukking die hier echt van toepassing is.
Als ik nu terugdenk aan de schaar die bij het lespakket hoorde en waar ik mee heb leren knippen, wat een groot verschil is dat zeg met de scharen die ik nu gebruik. Ik lees er nooit wat over op andere kapperssites. Ik vind het leuk om te laten weten dat het een groot verschil maakt voor het eindresultaat van de kapsels; een echt goede kwaliteit schaar.

Haircrane scharen

De drie scharen die ik het meest gebruik zijn alle drie van het merk Haircrane. Ze hebben een speciale ‘hoek’ waardoor bepaalde kniptechnieken veel makkelijker uit te voeren zijn. Ik sta rechterop, mijn hand en pols zijn minder gebogen en mijn lichaam staat in een minder schuine houding. Dit maakt het knippen makkelijker. Hierdoor zijn mijn knip resultaten mooier en creatiever geworden omdat het haar mooier valt.

De eerste schaar heet een Blunt&Point schaar en is ideaal voor inknip/point cut technieken. Deze schaar gebruik ik het allermeest. Ik denk dat ik met deze schaar nog het gelukkigst ben.

De tweede schaar is de Haircrane Blend. Deze is zeer geschikt voor fijnere haarsoorten, om lange lagen softer te laten vallen en zo in korte kapsels de perfecte volume lagen te creëren. De unieke tanden ‘sealen’ het haar; dat maakt deze blend schaar zeer bijzonder. Deze schaar gebruik ik als klanten vragen “Wil je mijn haar niet zozeer korter maken maar vooral ‘dunner’?”

De derde schaar is de Slice schaar. De bladen zijn speciaal ontworpen om uitsluitend te kunnen slicen. Voor het slicen is het belangrijk dat de bladen anders geslepen zijn; extra scherp en met rondere bladen. Hierdoor is deze schaar uitermate geschikt voor het slicen en glijdend knippen. Deze slice schaar gebruik ik om een kapsel te personaliseren.

Comments are closed.